PROTOPORO
MAIL: protoporo@gmail.com / PHONE: 6973307189

Φοιτητικές Εργασίες

Φοιτητικές εργασίες

Επιστημονικές Εργασίες Φοιτητών

Μια φοιτητική εργασία, αποτελεί ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο κείμενο, το οποίο αναλύει εις βάθος ένα θέμα που άπτεται στο πεδίο των διαφόρων επιστημονικών πεδίων. Οι πανεπιστημιακές εργασίες μπορεί να συμπεριλαμβάνουν την πρωτότυπη έρευνα των συγγραφέων ή ν’ αναλύουν ένα επιστημονικό θέμα, μέσω της βιβλιογραφικής ανασκόπησης. Επομένως, αξιοποιείται για να υποστηρίξει το επιστημονικό υπόβαθρο του συγγραφέα για την απόκτηση του ακαδημαϊκού πτυχίου.

 

Άρτια εξειδικευμένοι επαγγελματίες συνεργάτες – καθηγητές του εκπαιδευτικού οργανισμού αναλαμβάνουν την υποστήριξη φοιτητικών εργασιών σε συνδυασμό με διάφορες στατιστικές αναλύσειςΣυγκεκριμένα, αναλαμβάνονται με υπευθυνότητα από καθηγητές υψηλής πανεπιστημιακής κατάρτισης:

  • Υποστήριξη πρωτότυπων εργασιών (πτυχιακές εργασίεςδιπλωματικές εργασίες, διδακτορικές εργασίες):  Η άρτια επιστημονική καθοδήγηση στη συγγραφή φοιτητικής εργασίας, θα πρέπει να στηρίζεται στην εφαρμογή των απαιτούμενων σταδίων που καθορίζονται με σκοπό την υλοποίηση της.
  • Υποστήριξη σε παρουσιάσεις των project των φοιτητικών εργασιών (power point). Η σωστή προσέγγιση στην παρουσίαση φοιτητικής εργασίας, αποτελεί το θεμέλιο για τη μετάδοση καινοτόμων γνώσεων εντός της επιστημονικής κοινότητας. Μία  ενδιαφέρουσα παρουσίαση αποτελεί κίνητρο για τον ακροατή να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στο θέμα του ομιλητή, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.
  • Εύρεση βιβλιογραφίας από έγκυρες ελληνικές και ξενόγλωσσες πηγές (επιστημονικά περιοδικά, επιστημονικά άρθρα)Το άρτια εξειδικευμένο δίκτυο των επαγγελματιών αναλαμβάνει να αναζητήσει την απαραίτητη βιβλιογραφία, ώστε να χρησιμοποιηθούν οι κατάλληλες πηγές πριν την έναρξη της συγγραφής εργασίας.

Παράλληλα, αναλαμβάνονται με συνέπεια από τους επιστημονικούς συνεργάτες υψηλής εξειδίκευσης:

  • Στατιστικές αναλύσεις (spss, swot, stata).   Οι στατιστικές αναλύσεις αποτελούν το κομμάτι του πρακτικού μέρους της πανεπιστημιακής εργασίας, περιλαμβάνουν την ανάλυση δεδομένων (πειραματικές μετρήσεις, συνεντεύξεις) μιας έρευνας. Οι στατιστικολόγοι αναλαμβάνουν μεθοδικά να διεκπεραιώσουν τη στατιστική ανάλυση πανεπιστημιακής εργασίας σε όλα τα στάδια της (διανομή και συλλογή ερωτηματολογίων, εισαγωγή των δεδομένων στα στατιστικά προγράμματα, ανάλυση αποτελεσμάτων από τα ερωτηματολόγια, περιγραφή των συμπερασμάτων που προκύπτουν από την έρευνα).
  • Περιπτωσιολογικές μελέτες (case studies)Σε ορισμένες φοιτητικές εργασίες περιλαμβάνονται περιπτώσεις μελετών από γεγονότα που έχουν συμβεί στην πραγματικότητα και σχετίζονται με το θέμα της πανεπιστημιακής εργασίας.
  • Διορθώσεις πανεπιστημιακών εργασιών. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου κάποιες φοιτητικές εργασίες χρειάζονται περαιτέρω διορθώσεις, έπειτα από την αξιολόγηση από τον / την επιβλέπων καθηγητή / τρια.  Οι άρτια εξειδικευμένοι συνεργάτες του ομίλου παρέχουν απαραίτητες συμβουλές, με στόχο την τελική έγκριση τους.

Οδηγίες Συγγραφής Πρωτότυπων Εργασιών

Κατά τη διάρκεια της συγγραφής φοιτητικής εργασίας, ο σπουδαστής θα πρέπει να λαμβάνει υπόψην τα επιμέρους στάδια από τα οποία απαρτίζεται η δομή της. Τα αρχικά στάδια από τα οποία αποτελείται η συγγραφή της πρωτότυπης εργασίας ταξινομούνται ως εξής:

  • Καθορισμός του θέματος εργασίας. Η επιλογή θέματος αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στη συγγραφή πανεπιστημιακής εργασίας και θα πρέπει να προσελκύει το ενδιαφέρον των φοιτητών, με απώτερο σκοπό να επικεντρωθούν με την αρμόζουσα σοβαρότητα και να καταβάλλουν το μέγιστο της προσπάθειας τους κατά τη διάρκεια της εκπόνησης της. Παράλληλα, θα πρέπει να είναι μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων, προκειμένου να μπορούν ν’ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εκπόνησης εργασίας.
  • Διάγραμμα ροής. Ο σπουδαστής δημιουργεί ένα διάγραμμα ροής, στο οποίο περιλαμβάνεται ο τρόπος ανάπτυξης επιστημονικής εργασίας. Πρωτεύον μέλημα του φοιτητή αποτελεί η πλήρης  κάλυψη θέματος μέσα από την πιστή εφαρμογή του διαγράμματος.

Περαιτέρω, τα επόμενα στάδια από τα οποία απαρτίζεται η εκπόνηση εργασίας αποτελούν:

  • Εντοπισμός και ταξινόμηση βιβλιογραφίας. Αποτελεί η εύρεση και μελέτη της σχετικής με το αντικείμενο της έρευνας, βιβλιογραφίας. Ο εντοπισμός των πηγών βιβλιογραφίας, μέσα από τις οποίες θ’ αναπτυχθεί το θέμα της εργασίας συμπεριλαμβάνει τις πρωτογενείς (συνεντεύξεις, μετρήσεις) και τις δευτερογενείς πηγές (διδακτορικές διατριβές, άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά). Η βιβλιογραφία διακρίνεται σ’ ελληνική και στη ξενόγλωσση βιβλιογραφία.
  • Συγγραφή του κειμένου πανεπιστημιακής εργασίας. Ο σπουδαστής ακολουθώντας πιστά το διάγραμμα ροής, αναπτύσσει το θέμα της επιστημονικής εργασίας. Παραθέτει πληροφορίες και αναλύει ερωτήματα γύρω από το αντικείμενο έρευνας, στηριζόμενος στην κατάλληλη βιβλιογραφία. Κατά τη διάρκεια της συγγραφής θεωρούνται απαραίτητες οι παραπομπές των πηγών της βιβλιογραφίας, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στον αναγνώστη ν’ ανατρέξει σε αντίστοιχη παραπομπή, με απώτερο σκοπό να αναζητήσει περισσότερες πληροφορίες.
  • Συμπεράσματα. Τα συμπεράσματα αποτελούν σημαντικά αποτελέσματα που προέκυψαν κατά τη μελέτη εργασίας. Περιλαμβάνουν την ανάλυση αποτελεσμάτων της έρευνας και αποτελούν το στάδιο συγγραφής, στο οποίο επικεντρώνεται το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Επίσης, τα τελικά στάδια από τα οποία απαρτίζεται η συγγραφή της πτυχιακής ή μεταπτυχιακής εργασίας αποτελούν:

  1. Σύνταξη βιβλιογραφίας. Στο τελικό μέρος της πανεπιστημιακής εργασίας παρατίθενται η ελληνική και ξενόγλωσση βιβλιογραφία σε κατάλληλη μορφή,  η οποία περιλαμβάνει τα ονόματα των συγγραφέων και των επιστημονικών περιοδικών, τους τίτλους των άρθρων, καθώς και τις χρονολογίες δημοσίευσης τους.
  2. Περιεχόμενα – Παραρτήματα – Περίληψη. Τα περιεχόμενα της εργασίας αποτελούν τη βάση όπου δημιουργήθηκε διάγραμμα ροής και τοποθετούνται στο αρχικό μέρος της εργασίας, συνήθως πριν από την περίληψη.  Τα παραρτήματα ταξινομούνται στο τελικό μέρος του διαγράμματος ροής.

Ξενόγλωσσες Εργασίες

 

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός  διαθέτει στο δυναμικό του έμπειρη ομάδα καθηγητών, οι οποίοι κατάφεραν να αποκτήσουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα σπουδών από πανεπιστήμια του εξωτερικού. Αποτέλεσμα είναι να διαθέτουν τα κατάλληλα εφόδια αλλά και την απαραίτητη εμπειρία να στηρίξουν τους φοιτητές που σπουδάζουν σε ξενόγλωσσα πανεπιστήμια, καθώς στα ιδιωτικά κολέγια και στο διεθνές πανεπιστήμιο Ελλάδος, αναλαμβάνοντας να τους καθοδηγήσουν σωστά στις επιστημονικές εργασίες (Dissertations). Συμβουλεύοντας τον οδηγό συγγραφής εργασιών των αντίστοιχων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των αντίστοιχων κολεγίων, είναι σε θέση να τους παρέχουν τις απαιτούμενες οδηγίες για τη σωστή ολοκλήρωση της εργασίας τους (Dissertation), ενώ να επιμεληθούν παράλληλα την σωστή σύνταξη των ξενόγλωσσων κειμένων.

Έλεγχος Λογοκλοπής

Οι εργασίες ελέγχονται με πρόγραμμα λογοκλοπής, ώστε να επιβεβαιώνεται η γνησιότητα τους. Η εργασία υποβάλλεται στην πλατφόρμα του συστήματος λογοκλοπής με σκοπό να ελεγχθεί η πρωτοτυπία της. Αποτέλεσμα είναι ν’ αποστέλνονται πρωτότυπες φοιτητικές εργασίες, είτε προπτυχιακού, είτε μεταπτυχιακού επιπέδου, αλλά και διδακτορικής διατριβής. Η υποστήριξη φοιτητικών εργασιών υλοποιείται στα πλαίσια καλής συνεργασίας και υπευθυνότητας, ώστε να παραχθεί ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα.

Πρωτότυπες Φοιτητικές Εργασίες

Πρωτότυπες Πτυχιακές Εργασίες 

Πρωτότυπες Εργασίες ΕΑΠ

Πρωτότυπες Διπλωματικές